Liput:

Lippuja kisoihin on saatavilla edelleen. A- ja B-katsomot alkavat olla täynnä, mutta aurinkoisessa C-katsomossa sekä D-katsomoissa riittää vielä paikkoja. Suosittelemme ostamaan liput ennakkoon netistä Ticketmasterilta tai Makuuneista ympäri Suomea.

Myös paikan päältä, kisatorin lipunmyyntipisteestä, saa ostettua lippuja tapahtumaan.

Liput vaihdetaan rannekkeisiin kisatorin rannekkeenvaihtopisteellä. Kisatorille vapaa pääsy koko viikonlopun ajan. Kisa-alueelle vain rannekkeella!

Saapuminen kisoihin:

Kisavieraiden etäparkki on järjestetty Seinäjoen raviradalle. Härmän liikenteen kisabussit kulkevat non-stoppina keskuskentän, matkakeskuksen ja Seinäjoen Raviradan välillä! Bussit kulkevat perjantaina klo 09–22, lauantaina 09–22 ja sunnuntaina 09–18 noin 15 minuutin välein.

Matkakeskukselta lähtee myös paikallisliikenteen linja 6. Kisabussit ovat matalapohjaisia, joten esimerkiksi lastenvaunujen kanssa on helppo tulla kisoihin.

Kisabussimatkat ja pysäköinti autoseurueelta 10€, paikallisliikenteen kertalippu 2€ Lisätietoa Härmän liikenteen sivuilta.

Alueella on rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja, joten ne on varattu urheilijoiden, kutsuvieraiden ja median käyttöön sekä INVA-pysäköintiin. Keilahallin parkkipaikat eivät ole kisavieraiden käytössä!

Kisa-alueen läheisyydestä löytyy myös useampia pyöräparkkeja, joten lähialueen kisavieraille suosittelemme kulkuvälineeksi polkupyörää.

 

Kisatori:

Kisatorille on vapaa pääsy koko viikonlopun ajan. Kisatorilla paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Paikalla mm. Urheilumuseon rekka (pe-la), lasten Jacky-yleisurheilumaa sekä kisabingo. Lisäksi näytteilleasettajia laidasta laitaan.

Kisatori avoinna:
pe 21.7. klo 9-21
la 22.7. klo 9-21
su 23.7. klo 9-18

Ohjelma:

Kalevan kisoissa viihtyy koko perhe! Itse kilpailutapahtumien lisäksi alueella paljon mielenkiintoista oheisohjelmaa. Katso lajiohjelma tästä ja tutustu oheisohjelmaan tarkemmin täällä.

Kalevan kisat startataan torstaina, kun kilpakävelyn Suomen mestaruuksista kamppaillaan Aalto-keskuksen ympärillä. Kävelyreitti rakentuu Kirkkokadulle Lakeuden ristin ja Vapaudentien risteyksen väliselle tieosuudelle. Reitin varrella on katsojilla mahdollisuus seurata maksutta kansainvälisen tason kävelykilpailua lähietäisyydeltä.

Torstaina Lyseon sisäpihalla MLL, Lakea, Kalevan kisat ja Seinäjoen Seudun Urheilijat järjestävät koko perheen lastentapahtuman klo 18.30–19.30. Tapahtumassa mm. katuliitupiirtelyä, poniajelua ja kannustusviirien askartelua. Lakea jakaa ilmapalloja.

Perjantaina kisojen avajaisia vietetään juhlallisesti Suomi 100 -teeman mukaisesti. Juhlaohjelmassa on muun muassa Rautatieläisten soittokunnan esiintyminen, Jussikuoron Finlandia-hymni, kisajärjestäjän tervehdys (Olli-Pekka Karjalainen), Kalevan Kisojen avaus (sisäministeri Paula Risikko), nuoren urheilijan puhe, urheilija- ja toimitsijavala sekä kunniavieraiden muistaminen. Juhlatilaisuudessa on mukana olympiavoittaja Lasse Virén ja muita urheilulegendoja.

Ruoka ja juoma:

Alueella useita myyntipisteitä, joista on saatavilla kaikenlaiset kisaeväät ja -herkut. Kisatorilta löytyy myös vesipiste, jossa oman juomapullon voi tarvittaessa täyttää.

Anniskelualue löytyy kisatorilta. VIP-vieraille on oma anniskelualue VIP-alueella.

Esteettömyys:

Esteettömyys on huomioitu kilpailualueella ja kentälle on rakennettu erilaisia kulkua helpottavia rakennelmia. INVA- ja veteraanipysäköinti löytyvät Lakea A-katsomon takaa. Opastus Ruukintieltä. Esteetön kulku tapahtuma-alueelle veteraaniportista. INVA-vessat löytyvät kisatorilta sekä A-katsomorakennuksesta, 100 metrin lähtöviivan läheisyydestä.

Turvallisuus:

Kisa-alueella tulee noudattaa järjestyssääntöjä ja järjestyksenvalvojien ohjeita. On tärkeää huomioida, että urheilijoiden kilpailusuoritusten häiritseminen on ehdottomasti kielletty!

Alueelle ei saa tuoda alkoholia, teräaseita tai suuria kannatusviirejä/-lippuja. Mukaan alueelle saa ottaa yhden max 0,5 litran vesi- tai limsapullon.

On toivottavaa, että sateenvarjoja ei tuoda alueelle, koska niiden käyttöä rajoitetaan katsomossa näkyvyyden turvaamiseksi.

Ympäristö:

Kalevan kisat on mukana Ekokompassi-hankkeessa, mikä tarkoittaa että kisojen järjestäjä on sitoutunut ympäristöohjelmasuunnitelman mukaisiin konkreettisiin toimiin ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Kisojen jätehuollosta vastaa Lakeuden Etappi, joka on järjestänyt alueelle kattavat lajittelumahdollisuudet niin yleisölle, urheilijoille kuin järjestäjillekin.

Isäntäkaupunki Seinäjoki:

Seinäjoen alueella riittää nähtävää ja koettavaa myös kilpailualueen ulkopuolella. Tutustu Visit Seinäjoki -sivustoon.

Tapahtuman kisainfo:

Kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä teitä palvelee tapahtuman ajan kisatorin kisainfo. Avoinna kisatorin aukioloaikojen mukaan.

 

Seuraa Kalevan kisoja sosiaalisessa mediassa:

Jaa urheilun juhlahetkiä sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #kalevankisat2017 ja #suomi100.  

Tervetuloa Kalevan kisoihin, Suomen juhlavuoden yleisurheilun päätapahtumaan!