Konkareita ja keltanokkia

Kalevan kisojen organisaatioon kuuluu 550 vapaaehtoista, joista osa on mukana elämänsä ensimmäistä kertaa, osalla kisoja on takanaan jo useita.

Yksi konkareista on sisätautien erikoislääkäri evp. Jussi Jouppila. Hän on ollut talkoolaisena kaikissa Seinäjoella pidetyissä Kalevan kisoissa, eli hän on  mukana neljättä kertaa. Jouppilan johdolla ensiapu- ja lääkintähuoltoon on saatu 50 hengen joukko huippuammattilaisia. Mukana on fysioterapeutteja, sairaanhoitajia ja erikoislääkäreitä. He ovat ensisijaisesti urheilijoiden käytettävissä.

– Keskitymme urheilijoihin, mutta toki seuraamme myös, tarvitaanko yleisön joukossa apuamme, Jouppila toteaa.

Kisatorilla on ensiapupiste, jossa päivystää sairaanhoitaja. Kisat ovat sujuneet ensiapu- ja lääkintähuollon näkökulmasta rauhallisesti. Muutamalla urheilijalla on ollut lihasrevähtymiä.

Jouppila ja fysioterapeutti Jussi Hietikko ovat pitkän linjan urheilukisojen talkoolaisia. Eläkepäiviään viettävät miehet toivovat, että eteläpohjalaista ”kökkähenkeä” löytyy jatkossakin, jotta  Seinäjoella saadaan isoja urheilutapahtumia järjestettyä.

Jussi Hietikko (oik.), Jussi Jouppila, Riku Uusi-Jaakkola ja Mikko Kesäniemi kuuluvat Kalevan kisojen ensiapu- ja lääkintähuollon tiimiin.

Vapaaehtoisten nuorinta kaartia edustavat korinkantajina toimivat Janna Ojala, 9, ja Luukas Anttila, 10. He ahkeroivat kentällä pitkiä päiviä, mutta kertovat jaksavansa, ”kunhan nukkuvat kunnolla.”

– Joskus tulee kannettavaksi aika painavia laukkuja. Kerran minulta ihan puutui kädet, Luukas kertoo.

Myös Jannalla on tullut kannettavaksi muutama painava kassi, jolloin nopeus on hieman kärsinyt.

– Kerran meinasi vähän tulla kiire, Janna muistelee.

Korinkantajina kisoissa työskentelee noin 30 lasta.

 

Teksti ja kuvat: Saila Collander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *