Kisat avattiin sinivalkoisin sävelin

Neljättä kertaa Seinäjoella järjestettävät Kalevan kisat on avattu virallisesti hetki sitten auringon paisteessa.

Kisat avannut järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Olli-Pekka Karjalainen muistutti, että tapahtuma ei olisi mahdollinen ilman satojen talkoolaisten panosta.

– Kaikki kilpailijat ansaitsevat suuren arvostuksen, Karjalainen lisäsi ja toivotti yleisön tervetulleeksi omien sanojensa mukaan Suomen kauneimmalle stadionille.

Toimitsijavalan lausui Pasi Kivisaari ja kilpailijavalan Tero Pitkämäki. Nuoren urheilijan kiitospuheen piti pitkään yleisurheilua harrastanut Sofia Kasari. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) toi avajaisjuhlaan tervehdyksensä.

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki lausui kilpailijan valan Kalevan kisojen avajaisissa.

Musiikkia esittivät Seinäjoen Rautatieläisten soittokunta ja mieskuoro Jussit. Heidän laulaessaan Finlandiaa kentälle juoksi satakunta lasta, jotka päästivät ilmoille yhtä monta sinivalkoista ilmapalloa.

Avajaisjuhlan kunniavieraiksi oli saapunut satakunta sotiemme veteraania. Heitä avusti joukko Kainuun prikaatin varusmiehiä, jotka myös jakoivat veteraaneille ruusut. Soinista saapunut veteraani Martti Sauramäki, 91, on ollut innokas hiihtäjä ja lajin seuraaja, mutta häntä kiinnostaa myös yleisurheilu. Karijokelainen Eero Kotoneva oli elämänsä ensimmäistä kertaa Seinäjoen keskusurheilukentällä ja piti kovasti näkemästään.

– Tämä on todella hieno paikka.

Kotoneva kertoi lähteneensä kisoja katsomaan, koska ”vielä pääsee paikalle omin jaloin.” Yleisurheilijoista häntä kiinnostaa erityisesti Tero Pitkämäki, mutta muidenkin urheilijoiden tekemiset saavat veteraanilta arvostuksen.

– Kaikki ovat kovia urheilijoita, jotka tänne ovat päässeet kilpailemaan.

Heikki Parviainen Vaasasta ja Martti Sauramäki Soinista ovat sotiemme veteraaneja. Heidät kisojen avajaisiin toivotti tervetulleiksi Jorma Jokisalo.

 

Teksti: Saila Collander

Kuvat: Tuomas Tuisku

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *