Kalevan kisojen näyttämö viimeistellään eteläpohjalaiseen tapaan kökkävoimin

Kalevan kisat kilpaillaan Seinäjoen Keskuskentällä alle kahden viikon kuluttua. Keskuskenttä on kisoja varten kokenut täydellisen muodonmuutoksen, kun sen suorituspaikat ja radan pinta on uusittu kokonaan. Itse kenttä saatiin valmiiksi edellisviikolla, ja nyt vuorossa on ollut kaarrekatsomoiden rakentaminen. Kalevan kisoja varten rakennettavat tilapäiset katsomot rakennetaan kentän molempiin päätyihin kokonaan talkoovoimin. Katsomoiden avulla kentän katsomokapasiteettia lisätään kisojen ajaksi 2500 katsojapaikalla.

Kaarrekatsomoiden lisäksi kentälle rakennetaan lehdistöä varten 30-paikkainen katettu työskentelytila sekä erilaisia kulkua helpottavia porrasrakennelmia. Seinäjoen kaupunki on vastannut kiinteistä rakennelmista ja Kalevan kisat järjestävä Seinäjoen Seudun Urheilijat tilapäisistä. Materiaalit seura on saanut käyttöönsä kaupungilta.

Talkoolaiset tervetulleita

Talkoot aloitettiin viime viikolla ja kentän rakennelmien olisi tarkoitus olla valmiina tämän viikon loppuun mennessä. Tällä tietoa tarkoitus on tehdä normaalia kahdeksantuntista työpäivää, mutta loppua kohden päivää pidennetään, mikäli tarve vaatii. Kökkäväki rakentamiseen on kerätty enimmäkseen seuran jäsenistä ja heidän tuttavapiireistään, mutta edelleen innokkaita talkoolaisia kaivataan avuksi rakennuskökkään. Kaikki ovat tervetulleita auttamaan.

Paikalle on saatu apuvoimia myös kisojen pääyhteistyökumppani Lakealta. Lakealaiset osallistuivat toimitusjohtajaa myöten kökkään työajallaan. Idea rakennustalkoisiin osallistumisesta heräsi, kun Lakealla mietittiin, miten yhteistyökumppani voisi olla mukana kisojen järjestämisessä vielä konkreettisemmin.

– Kökkäporukkaa tarvitaan aina ja yrityksestämme löytyy rakennusalan ammattilaisia, joten miksipä emme olisi lähteneet mukaan, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila kertoo. Lakealaisille talkoopäivät ovat olleet mukavaa vaihtelua normaaliin työhön ja samalla on päästy kohottamaan yhteishenkeä. Lakea haluaa haastaa myös muut Kalevan kisojen yhteistyötahot mukaan talkoisiin.

Kalevan kisat upea osoitus eri tahojen yhteistyöstä

Viime viikolla maanantai-iltana myös kilpailujen järjestelytoimikunta saapui auttamaan rakentamisessa tehdessään samalla tutustumiskierroksen uusitulla kentällä. Järjestäjien lisäksi talkoolaisiksi saatiin arvostettuja vieraita, kun Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sekä valtuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen saapuivat avuksi kentälle.

Jarmo Mäkelä Suomen Urheiluliitosta on mielissään siitä, että Kalevan kisat Seinäjoella ovat rakentuneet eteläpohjalaiseen tapaan hyvin pitkälti talkooväen voimin yhteistyössä eri tahojen kesken. Mäkelä mainitsee ison hatunnoston arvoisena Seinäjoen kaupungin, joka on tehnyt suuren panostuksen kentän uudistamisessa. Myös seura saa häneltä suuret kiitokset, sillä talkooväki on suurimmaksi osaksi kerätty seuran puolesta.

– Tärkeimpänä virallisena instituutiona kisoille on Seinäjoen kaupunki, mutta myös perinteistä vapaaehtoistyötä tarvitaan. Kaikkien tahojen yhteisenä tavoitteena on tietenkin tehdä hyvät kisat, puhutaanpa sitten liiton, kaupungin tai seuran puolesta, Mäkelä kertoo.

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki on Mäkelän kanssa samoilla linjoilla. Rasinmäen mukaan Kalevan kisat on hieno tapahtuma Seinäjoen superkesän muiden tapahtumien jatkoksi. Kalevan kisojen järjestäminen Seinäjoella vauhditti samalla urheilukentän parannusta. Rasinmäki uskoo, että uusittua urheilukenttää voitaisiin jatkossa hyödyntää entistä paremmin niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin kilpailujen järjestämisessä. Kalevan kisat -tapahtumalta kaupunginjohtaja toivoo, että yleisö viihtyy ja urheilijat saavat tehtyä hyviä suorituksia.

– Totta kai täytyy vetää vähän myös kotiinpäin ja toivoa, että SSU ja eteläpohjalaiset urheilijat ylipäätään pärjäisivät kisoissa hyvin, Rasinmäki tiivistää.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *