Urheilijan silmin: Niklas Loukola

Tervehdys!

Olen Niklas Loukola, 26-vuotias kuulantyöntäjä Seinäjoelta. Arkeeni kuuluu opiskelua, valmentamista sekä toki omat treenit. Opiskeluissani olen loppusuoralla opinnäytetyön merkeissä Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa, josta valmistun ihan tuota pikaa LVI-insinööriksi. Opiskelun ja urheilun ohella muutama ilta viikosta kuluu valmentaessa seuramme nuoria heittäjänalkuja, joille jaan itse opittuja tietoja ja taitoja esimerkiksi oman urheilu-urani varrelta.

Omaan urheilu-uraani kipinä lähti jo pienenä poikana. Pienestä pitäen on tullut urheiltua kaikenlaista. Illat kului monesti kaveriporukan kanssa pelatessa erilaisia pallopelejä sekä pitäen omia yleisurheilukisoja. Noissa yleisurheilukisoissa heittolajit olivatkin jo lempilajejani, kun taas kestävyysmatkat eivät oikein maistuneet. Tarkemmin ottaen kuulantyöntöön kipinä taisi syttyä katsoessani teeveestä eliittikisoja, kun Suomen kuula-taso oli erittäin kova. Niinpä mökin pihalle oli pakko mennä koittamaan, miten kuula lentäisi omasta kädestä. Toki aluksi kuulan korvasi sopivan kokoinen kiven murikka, ennen kuin sain ensimmäisen kuulan, jonka toi muuten joulupukki ollessani 8-vuotias. Pukki toi tuon ikäiselle puoli kiloa liian painavan kuulan, mutta ehkä siinä yksi syy miksi olen pärjännyt kuulantyönnössä melko pitkälle.

Noin 12-vuoden ikäisenä menin seuran järjestämiin seurakisoihin, jossa osallistuin kuulaan ja pesinkin koko porukan. Niinpä menin seuran heittokouluun ja sitä kautta kehitys lähti hyvään nousuun. 14-vuotiaana tuli ensimmäiset piirinmestaruusmitalit ja 16-vuotiaana sain ensimmäisen SM-mitalin. Mitali on muuten vieläkin kotona yhdellä parhaista paikoista muiden saavuttamieni SM-mitalien joukossa. Toivottavasti tuohon sarjaan tulisi lisäystä mahdollisimman pian.

Aikuisiällä urheilu on ollut vaiherikasta, on ollut niin ylä- kuin alamäkiäkin, mutta ne kuuluvat mielestäni urheiluun ja tekevät urheilijasta henkisesti vahvemman. Vaikeuksien jälkeen onnistumiset tuntuvatkin aina kahta paremmalta.

Harjoituskausi on sujunut hyvin, niinpä odotan tulevaa kesää innolla ja varsinkin koti-Kalevan kisoja. Hienoja ajatuksia herättää se, että siitä ringistä, josta olen elämän varrella työntänyt lukemattomia työntöjä, pääsee nyt tulevana kesänä kisaamaan varmasti yhdestä mieleenpainuvimmista kilpailuista urheilu-urani aikana.

Seuraa Niklasta Instagramissa:
@niklashenrik

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *