Sofia Pölkky: Motto ja motivaatio

Kuinka monta kertaa viime kesänä ajattelinkaan kisojen aikana ja jälkeen, että tämä on sitä mitä haluan tehdä.  Motivaatiota löytyi ja löytyy kyllä edelleenkin. Reeni kulkee ja tuntuu paljon paremmalta, jos itsellä on tavoite koko ajan takaraivossa muistuttamassa, miksi olet reenaamassa vaikka suurin osa kavereista on mennyt syömään yhdessä. Motivaation kokonaista loppumista en onneksi itse ole koskaan joutunut kokemaan, ja toivon, että sitä en edes joudu kokemaan. Motivaatiota ei voi pakottaa ja jos sitä ei ole niin asiallehan ei sinänsä voi mitään.

Itse saan motivaatiota elämään ja reeneihin tavotteista. Esimerkiksi, jos minulla on vaikka tekemättä joku koulujuttu, jota ei olisi yhtään motivaatiota tehdä. Silloin yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja miettiä sitä tunnetta kun rankan työn tulos on valmis.

Urheilussa sama homma. Tavoite voi olla vaikka joku tulos tai kilpailu, johon pyrin. Koko reenikauden se muistuttaa jossain siellä takaraivossa, kun tekisi mieli jättää treeni välistä, tai jättää toistoja tekemättä.  Tavoitteen täyttymisen jälkeen itsellä ainakin motivaatiota pursuaa lisää ovista ja ikkunoista! Ystävät ja perhe ovat tietysti myös suuri tuki ja hyviä motivaation lisääjiä.  Mottoa mulla ei oikeestaan ole. Muutama vuosi sitten kuulin kuitenkin Perälän Veeran kertovan yhden, joka meni jotenkin näin: ”pahin kilpakumppanisi harjoittelee tälläkin hetkellä”. Se on jäänyt parhaiten mieleeni.

Seuraa Sofiaa Instagramissa: @sofiaidamaria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *