Pyry Niskala: Odotukset & tavoitteet

Hei taas!

Tällä kertaa olisi tarkoitus avata hieman kesän odotuksia ja tavoitteita. Harjoituskauteni onnistui oikein hyvin koko talven ja kevään osalta, joten odotukset ovat luonnollisesti uusissa metrilukemissa. Avasin kilpailukauteni heittämällä koleissa keleissä 60,00 ja 60,86. Siitä seuraavana vielä Raaseporissa 59,22. Nämä tulokset eivät vielä vastaa sitä, mitä tavoittelen myöhemmin kesän mittaan, mutta kropan tuntemuksiin nähden kisat olivat ihan kelvollisia.

Tänä vuonna tuloskunto on tähdätty vasta myöhemmälle kesälle ja se näkyy vielä pienenä hitautena ja jäykkyytenä heitossa. Viime vuonna sen sijaan piti tavoitella EM-rajaa jo juhannukseen mennessä, joten panokset oli silloin jo ladattu alkukesään. Silti olen pystynyt heittämään tänä vuonna jo samanlaisia tuloksia, kuin viime kesänä samaan aikaan. Se antaa odotuksia, että parempaa on vielä luvassa.

Kesän ensimmäinen kunnon koitos on sitten juhannuksena, kun Vaasassa kisataan Euroopan joukkuemestaruuskisojen ykkösdivaria. Kiekonheitto on kansainvälisesti todennäköisesti yksi kovatasoisimpia lajeja, sillä paikalle saapuu muutamia maailmantilaston kärkikastin urheilijoita. On hienoa päästä mittaamaan omaa kuntoaan ihan maailman terävintä kärkeä vastaan.

Kotimaan kausi huipentuu Kalevan Kisoihin, joilta odotan paljon sekä urheilullisesti että tunnelmallisesti. Pohjalaiset ovat tunnetusti hienoa urheiluväkeä, ja uskon, että Seinäjoen Kalevan kisoista tulee yhdet parhaista, joissa olen kilpaillut. Nostetaan tunnelma yhdessä korkealle kisapaikalla!

Tuloksellisesti tavoittelen tänä kesänä reiluhkoa ennätysparannusta. Viimeiset pari vuotta olen parantanut perustasoani koko ajan, mutta todelliset huippuheitot ovat jääneet vielä varastoon. Suurin pyrkimykseni onkin, että kauden lopussa tilastoissa olisi jokusen metrin kovemmat lukemat kuin tällä hetkellä. Mieluummin toki vielä viimeistään Kalevan kisoissa, jolloin kaiken osuessa nappiin on vielä mahdollista taistella paikasta Lontoon MM-kisoihin. Edetään kuitenkin rauhassa ja katsellaan mitä kesä tuo tullessaan, kun ilmatkin pikkuhiljaa lämpenevät.

Seuraa Pyryä Instagramissa @piittoni ja Twitterissä @NiskalaPyry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *