Pyry Niskala: Ajatuksia urheilusta

Tätä tekstiä kirjoittaessani olen Portugalin Monte Gordossa harjoitusleirillä. Paikka on tullut minulle tutuksi jo aikaisemmilta vuosilta. Itse asiassa tämän leirin aikana tuli täyteen puoli vuotta, jonka olen viettänyt täällä paikassa leireillen. Leirin lopulla saldo tulee siis olemaan noin kuusi ja puoli kuukautta, jonka olen elämäni aikana täällä viettänyt. Jollain tavalla tätä paikkaa voisi jo kutsua yhdeksi kodikseni, sillä kulmat alkavat olemaan aika tuttuja.

Leirivuorokausieni määrää ei tietenkään voi edes verrata monien muiden urheilijoiden ja urheilulajien määriin. Silti omalla kohdallani ulkomaanleireillä on merkittävä osa harjoittelussani. Kattavathan ne tästäkin harjoitusvuodesta kuusi viikkoa ja parhaimmillaan vuonna 2014 olin kaksi ja puoli kuukautta ulkomailla leireilemässä.

Urheilun yksi hienous on eittämättä siinä, että sen kautta on mahdollista päästä tutustumaan paikkoihin, joihin tuskin muuten tulisi koskaan elämässään mentyä. Harjoitusleirit ja kilpailut vievät erilaisiin maailmankolkkiin ja antavat mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin ja ihmisiin. Pääasiassa urheiluun liittyvät matkat kuluvat toki majoituspaikan ja harjoitus- tai kilpailupaikan välillä, mutta aina mukaan tarttuu myös erilaisia kokemuksia eri maiden kulttuureista.

Urheilulla on ollut merkittävä rooli oman maailmankatsomukseni muodostumisessa. Kokemukset leireiltä ja kilpailuista ovat opettaneet ymmärtämään ihmisten ja maiden eroavaisuuksia. Mielestäni urheilu on yksi parhaimmista tavoista luoda tasa-arvoa erilaisten ihmisten välille. Matkoilla asutaan ja harjoitellaan erilaisten ihmisten kanssa sulassa sovussa taustoihin katsomatta. Tämä on mielestäni hieno ja erittäin antoisa asia, jonka urheilu mahdollistaa.

Seuraa Pyryä Instagramissa @piittoni ja Twitterissä @NiskalaPyry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *