Niklas Loukola: Ajatuksia urheilusta

Urheilu on kuulunut elämääni suuresti koko ajan, näin siitä on muodostunut myös elämäntapa. Urheilullinen elämäntapa näkyy ihan päivittäisessä toiminnassakin aina jollain tapaa. Tietenkin harjoitusten muodossa, mutta myös levon ja ravinnon merkeissä. Siinäpä ne kolme elementtiä, joilla kehitystä saadaan tapahtumaan, joten niistä on pidettävä myös kiinni. Tuohon listaan voisin vielä lisätä harjoitukseen tai kilpailuun keskittymisen. Oikeastaan harjoitukseen kuin harjoitukseen, varsinkin lajiharjoituksiin keskittyminen ja ajatustyö monesti alkavat jo edellisenä päivänä jollakin tapaa. Se valmistaa sekä kehoa, että henkistä puolta valmiiksi harjoitukseen ja saamaan itsestään mahdollisimman paljon irti. Jos alla on huono keskittyminen harjoitukseen, se näkyy heti harjoituksen laadussa. Näistäkin harjoituksista on kokemusta, mutta niidenkin kautta oppii.

Lajiharjoituksien ohella myös muut harjoitukset vaativat hyvän keskittymisen sekä paneutumisen kyseiseen harjoitukseen. Monet ajattelevat kuulantyöntöä hyvin yksipuoliseksi lajiksi, mutta taitoa ja eri ominaisuuksia vaaditaan paljon ja näitä täytyy harjoitella monipuolisesti. Työntäjän täytyy olla vahva, räjähtävä, nopea sekä kimmoisa yhdistettynä kaiken lisäksi hyvään lajitekniikkaan. Näissä kaikissa haluan kehittyä ja katsoa mihin rahkeet riittävät urheilijana.

Omien rajojen testaaminen sekä niiden ylittäminen uusien ennätyksien muodoissa, kilpailuissa tai harjoituksissa, antavat aina lisää potkua harjoitteluun. Harjoituksen jälkeinen fiilis on koukuttava, varsinkin silloin, jos on päässyt uuden ennätyksen makuun. Vaikeimpia ovat harjoitukset, jotka pitäisi tehdä hieman matalammilla tehoilla, esimerkiksi jotkut lajiharjoitukset, kun harjoitellaan tekniikka. Monesti kilpailuvietti tulee esiin ja yrittää täysiä, vaikka harjoituksissa kilpaillaan monesti itseään vastaan, mutta tämä on myös yksi askel kehittymiseen.

Seuraa Niklasta Instagramissa:
@niklashenrik

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *