Lakea mukana kisoissa jo 18 vuotta sitten

Lakea mukana Kalevan kisoissa jo 18 vuotta sitten

Kalevan kisat eli yleisurheilun SM-kisat on järjestetty Seinäjoella aikaisemminkin. Vuonna 1952, 1975 ja 1999. Tämän vuoden kisojen pääyhteistyökumppani Lakea oli mukana tukemassa tapahtumaa jo vuonna 1999.

 

”Olimme silloin vielä nimeltämme Pohjanmaan YH-rakennuttaja”, Lakean vuokravälittäjä Brita Korkia-aho muistelee. ”Minä olin mukana jakamassa palkintoja miesten 400 metrin aidoissa silloisen rakennuttajapäällikkömme Jarmo Välimäen kanssa.”

Brita ei tuolloin juuri ennättänyt jäädä kisoja seuraamaan. Tuon ajan nimekkäistä urheilijoista hän muistaa kuitenkin yhden.
”Naisten sadan metrin aitojen Tiia Hautalan voiton näin. Tänä vuonna aion korjata asian, ja jäädä seuraamaan tiiviisti kisoja. Olen mukana myös kisatorilla Lakean esittelypisteellä.”

 

 

Lakean rakennuttaja-asiamies Riitta Maunula on innokas penkkiurheilija. Hän on perheensä kanssa istunut useissa eri kisakatsomoissa Suomessa ja ulkomailla.

”Olin myös Kalevan kisoissa Seinäjoella. Muistan, että minulla oli kesäloma, ja oli aikaa viettää kisoissa. Olemme perheen kanssa käyneet SM-kisoissa ja Kuortaneen Eliittikisoissa, jopa MM-kisoissa Berliinissä. Tällaisissa isoissa kisoissa on tunnelmallista olla. Katsomot ovat aina täynnä ja ihmiset innoissaan.”

Toiset väittävät, että kisoja pystyy parhaiten seuraamaan televisiosta. Kisakatsomosta ja kentältä ei näe mitään.

”On se niinkin toki. Televisiolähetykset ovat niin hyviä, että kisojen tarkka seuraaminen on helppoa. Mutta ei mikään voita sitä paikan päällä olevaa tunnelmaa ja jännitystä, meteliä joka nousee kun tulee hyviä tuloksia. Se ei välity televisiosta.”

Riitta aikoo tulevissa Kalevan kisoissa etsiä hyvät paikat kilpailujen seuraamiseen.

”Juoksujen maaliintuloalue. Keihään ja moukarin alastulopaikat, joista näkee miten pitkälle heitto kantaa. Niiden lähellä on mielekiintoista seurata urheilijoiden valmistautumista.”

Lakealla pääyhteistyökumppanina on tämän vuoden Kalevan kisoissa Seinäjoella esittelyteltta, jonne yleisö on tervetullut piipahtamaan ja puhelemaan asumisasioista. Teltta on hyvässä paikassa myös urheilijoiden valmistautumisen seuraamista ajatellen.

 

Kisaterveisin,
Brita ja Riitta

 


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *