Kisanuorena tapahtuman keskipisteessä

Kisanuorena tapahtuman keskipisteessä

 

Lehdessä on juttu, että haetaan kisanuoria Seinäjoella järjestettäviin Kalevan kisoihin. Wau! Kynä käteen ja kirjoittamaan hakemusta. Lähetin hakemuksen. Jonkun ajan kuluttua tuli postitse tieto, että minut on kutsuttu valintatilaisuuteen.

Paikalla on paljon nuoria, apua! Joukosta löytyy muutama tuttukin. Jännittyneenä odotamme sivuhuoneessa ja mietimme mitä on tulossa. Luultavasti itse olen porukan nuorin. Tilaisuus järjestettiin paikallisessa ravintolassa ja minulla ei ollut vielä ikää päästä sisälle. Olin matkassa äitini kanssa. Jännitys oli huipussa.

Vihdoin pääsimme yleisön eteen. Illan juontajana toimi Pertti Salovaara. Se toi tilanteeseen ehkä hitusen lisää jännitystä. Pertti haastatteli meidät vuorotellen ja samalla jokaiselle oli varattu pieni tehtävä. Muistan että minun piti kertoa kuinka auttaisin kisaemäntää jossakin kiperässä tilanteessa. Paniikissa selitin jotakin, jota en muista enää. Lopulta kaikki olivat saaneet oman vuoronsa ja arvovaltainen raati lähti miettimään valintaa. Raati saapui paikalle ja oli aika julistaa kesän kisojen kisanuoret. Kisanuoriksi valittiin viisi tyttöä ja viisi poikaa. Minut valittiin! Voi sitä iloa.

Kesä lähestyi. Tapasimme porukalla muutamia kertoja ja kävimme läpi tapahtumaa. Kuvassa koko kisanuorten tiimi: Kirsi Rantanen, Marjo Kaartinen, Elina Lahdensuo, Marita Peura, Sirpa Pajunen, Panu Larimo, Anssi Reini, Juha Reini, Juha Haukkala ja Tuomo Mukkala.

Kisoissa hoidimme palkintojenjaon kentällä tai torilla. Toivotimme kisayleisön tervetulleeksi ja ohjasimme heitä oikeaan paikkaan. Parini kanssa pääsimme neuvomaan jopa englanniksi. Kisat olivat yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista. Pääsin aivan kisojen ytimeen, olemaan mukana isoissa kisoissa. Ei lasten nappulakisojen järjestäminen ollutkaan aivan samanlaista.

Tästä kokemuksesta innostuneena pääsimme yhden kisatytön kanssa SUL:n järjestämään Nuoret Managerit koulutukseen. Koulutuksen jälkeen olimme töissä Ruotsi-ottelussa. Pääsimme siellä neuvomaan miten kukitus tapahtuisi ja olemaan mukana kilpailijoiden kukittamisessa kukkaseppeleet päässä. Myös GP-kisat osuivat kohdalle ja siellä juoksimme kukkapuskat heiluen voittajia metsästäen.

Ilman pääsyä Seinäjoelle kisanuoreksi olisin monta uskomatonta kokemusta köyhempi.

Suosittelen lämpimästi asiasta kiinnostuneita lähettämään hakemuksen kisanuoreksi tuleviin Kalevan kisoihin. Vapaamuotoisia hakemuksia otetaan vastaan 16.4. asti osoitteessa toimisto@kalevankisat2017.fi

 

Marjo Kaartinen
Kisanuori, Kalevan kisat 1999
Huolto- ja seremoniavaliokunnan puheenjohtaja, Kalevan kisat 2017

 


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *