Kanslian kautta kentälle

Kisakanslia on Kalevan kisojen hermokeskus, jossa lähes kaikki urheilijat asioivat ennen suoritustaan. Siellä urheilijoita, huoltajia ja valmentajia palvelee 12 hengen tiimi, jonka johdossa häärii Eija Vannesluoma.

– Urheilijoista 90 prosenttia käy täällä itse. He hakevat täältä kirjekuoret, joissa on muun muassa heidän kilpailunumeronsa sekä osanoton varmistuskaavake, Vannesluoma kertoo. Kirjekuoria kanslian naiset ovat koonneet 730 kappaletta.

Krista Saarikosken mukaan urheilijat haluavat hoitaa itse asiat kansliassa, koska monille siellä käyminen on osa kisafiilistä.

– Me olemme yleensä urheilijan ensimmäinen kontakti kisaorganisaatioon.

Naiset kiittelevät kilvan urheilijoita hyvästä käytöksestä. Ylimielisiä diivoja ei heidän vastaansa ole tullut.

– Joistakin urheilijoista näkee, että heitä jännittää. Onko se sitten täällä kansliassa käynti vai tuleva suoritus, joka heittää jännittää? pohtii Pirjo Saxlund.

Kanslian naisista moni on moninkertainen arvokisatalkoolainen, joten hommat hoituvat rutiinilla ja iloisella mielellä. Työ vaatii tarkkuutta, sillä esimerkiksi naisten käsistä lähtevien varmistuslistojen pohjalta tehdään osanottajalistat, joita muun muassa kuuluttajat käyttävät.

– Kyllä me moneen kertaan tarkistamme, että rastit ja numerot ovat listoissa oikein, Vannesluoma kertoo.

Myös urheilijoiden on oltava tarkkoina, että he täyttävät varmistuskaavakkeen oikein ja palauttavat sen määräaikaan mennessä.

– Olemme joskus soitelleet urhelijoiden perään ja kysyneet jotain epäselvää asiaa ja joskus olemme vastaanottaneet viime hetken varmistuksia vain paria minuuttia ennen määräajan umpeutumista, Vannesluoma kertoo.

– Olemme aina urheilijaystävällisiä, mutta varmistusajan takaraja on kyllä ehdoton, Saxlund lisää.

Kanslia toimii myös löytötavaratoimistona ja protestikaavakkeiden vastaanottopaikkana. Kansliasta protestikaavakkeet etenevät tuomarineuvoston käsittelyyn.

Pesäpallokatsomon vip-tilassa toimiva kisakanslia on ihanteellinen paikka ohjata urheilijoita oikeisiin paikkoihin: suurista ikkunoista näkyvät muun muassa suorituspaikat, välineiden tarkastuspisteet ja kisatori.

 

Teksti ja kuva: Saila Collander

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *