Jenni Kangas: Motto ja motivaatio

Keihäänheitto on vaikeaa. Tekniikka koostuu niin monesta pienestä, nopeasti tapahtuvasta asiasta, joita on vuosi vuodelta hankalampi korjata. Teknisen osaamisen lisäksi pitäisi olla nopea, räjähtävä, voimakas, ketterä ja liikkuva, eikä kaikissa näissä voi olla paras. Ja mä kun olen aina halunnut olla paras siinä, mitä teen. En koe itseäni silti niin voitontahtoiseksi, kuin joku voisi kuvitella, mutta haluan aina olla paras mahdollinen versio itsestäni.

Luultavasti kaiken ärsytyksen keskellä saan suurimman motivaation siitä, ettei mikään tunnu helpolta. Jatkuvasti on uutta opittavaa ja uusi virhe korjattavana, enkä koskaan tule täydelliseksi urheilijaksi. Tai ihmiseksi; koko elämän haastavuus saa mut yrittämään olla paras edes jossain.

Eniten, ehkä kaikista eniten mua motivoi se hetki, kun edes sen yhden kerran saan tarpeeksi monta palasta osumaan kohdalleen yhteen heittoon. Kuvittelen sen tapahtuman useasti, ja toivon sen olevan vielä kaikista haastavin kilpailu ja henkinen voitto. Mua motivoi se tunne, mikä sen nappiheiton jälkeen tulee, koska toistaiseksi sellainen heitto ei ole arkipäivää.

Mä kilpailen haastaakseni itseni. Treenaamiseen pätee sama homma. Elämässä yleensä mua motivoi mun läheiset. Jaksan painaa, koska mulla on ihmisiä ympärillä, jotka välittävät musta ja mä välitän heistä. He myös muistuttavat olemassaolollaan, että urheilu ei ole koko elämä, eikä tapahtumat sen ympärillä tärkeämpää kuin terveys ja rakkaus. Aika ällömakeasti sanottu, mutta matkan varrella arvojärjestyksessä nuo kaksi ovat nousseet aika kirkkaasti urheilun edelle.

Netti on tulvillaan kaikkia motivoivia ja tsemppaavia lauseenpätkiä, jotka kyllä auttavat muakin eteenpäin huonon päivän tullen. En siis haluaisi asettaa itselleni mitään mottoa. Niin pysyvät nyt usko, toivo ja rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.

 

Kuvaaja Juha Janhonen

Seuraa Instagramissa:
@jjenskie

Seuraa Facebookissa:
@kankaanjenni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *