Kalevan kisojen hyvän tahdon lähettiläät

Esittelyssä Kalevan kisojen hyvän tahdon lähettiläät Moona ja Mari

Kalevan kisojen hyvän tahdon lähettiläinä toimivat Seinäjoen kaupungin palkkaamat kesätyöntekijät Moona Karppanen ja Mari Rintala. Hyvän tahdon lähettiläiden tehtävänä on kutsua kaikki Seinäjoen yritykset ja yhteisöt mukaan heinäkuussa järjestettäviin Kalevan kisoihin.

Kiertueella yrityksille ja yhteisöille esitellään Kalevan kisat 2017 -tapahtumaa, ja tarjotaan samalla mahdollisuus ostaa ennakkolippuja tapahtumaan. Kalevan kisat on yrityksille ja yhteisöille ainutlaatuinen mahdollisuus kiittää esimerkiksi työntekijöitään tai yhteistyökumppaneitaan tarjoamalla heille elämyksiä yleisurheilun parissa, sillä Kalevan kisat järjestetään Seinäjoella vain noin 20 vuoden välein. Aikaisemmin Seinäjoella on yleisurheilun suomenmestaruuksista kilpailtu vuosina 1952, 1975 ja 1999. Vuoden 2017 Kalevan kisat ovat merkitykselliset myös siitä syystä, että kisat ovat yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista. Kisoissa urheilijoilla on mahdollisuus antaa vielä viimeisiä näyttöjä elokuussa käytäviä Lontoon MM-kisoja varten.

Hyvän tahdon lähettiläisiin voi kesän aikana törmätä myös muissa Seinäjoen ja lähialueiden tapahtumissa, sillä he esittelevät Kalevan kisoja muun muassa Farmari 2017 -maatalousnäyttelyissä, Tangomarkkinoilla ja Kuortaneen eliittikisoissa. Kilpailuviikonlopun aikana Moona ja Mari palvelevat kisavieraita Kalevan kisojen infopisteellä.

Uusia kokemuksia

Kesätyöntekijöiden työnantajana toimii Seinäjoen kaupungin liikuntatoimi, joka on palkannut työntekijät Seinäjoen Seudun Urheilijoiden ja Kalevan kisat 2017 -organisaation käyttöön. Kesätyöntekijöiden työjakson pituus on 10 viikkoa.

– Seinäjoen Seudun Urheilijat haluaa tarjota nuorille kehittävän ja kokemuksia antavan työjakson. Työjakson tarkoituksena on myös antaa kesätyöntekijöille mahdollisuus verkostoitua, ja siten auttaa heitä saamaan tulevaisuudessa töitä helpommin, kertoo Seinäjoen Seudun Urheilijoiden sihteeri Väinö Kuoppala.

Moona ja Mari odottavat kesätyöltään paljon uusia kokemuksia. Merkonomiksi keväällä valmistunut Moona toivoo saavansa työssä uudenlaista myyntikokemusta ja uusia kontakteja tulevaisuuden työtehtäviä ajatellen. Lukiossa abivuotensa syksyllä aloittava Mari taas odottaa erityisesti sitä, että saa olla mukana järjestämässä tällaista suurta urheilutapahtumaa. Urheilutaustaiset nuoret toivovat molemmat myös pääsevänsä vaihtamaan kisoissa muutaman sanan urheilijoiden kanssa.

Hyvän tahdon lähettiläiden matkaa voi seurata sosiaalisesta mediasta:
Instagram: Kalevan kisat 2017 tekemässä
Snapchat: SSUyu-seura

 


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *