Heidi Erkinheimo: Motto ja motivaatio

Motivaatio on hyvin moniulotteinen juttu ja siihen vaikuttaa aika moni asia. Esimerkiksi joinakin päivinä olo tuntuu hyvin väsyneeltä ja saamattomalta, jolloin myös treenaaminen tuntuu maistuvan vähemmän. Joinakin päivinä taas olo on hyvin energinen ja silloin myös treenaaminen tuntuu paljon houkuttelevammalta. Myös monet muut asiat, kuten ruokavalio, stressi tai ihmissuhteet vaikuttavat yleiseen olotilaan. Kuitenkin, jos tällaiset niin sanotut päivittäin vaihtuvat olotilat ja normaalista arjesta johtuvat mielentilan muutokset pyritään sulkemaan pois, jää jäljelle asioita, jotka ohjaavat kaikkien näiden tuntemusten alla tekemisiä ja esimerkiksi saa matkan suuntaamaan lähes joka päivä hallille tai urheilukentälle.

Itseäni ohjaa paljolti se, että haluan tehdä parhaani. Haluan saavuttaa sen, mihin tiedän pystyväni. Esimerkiksi urheilussa tiedän, että pystyn paljon parempiin saavutuksiin ja tuloksiin, kuin mitä olen tähän mennessä saavuttanut. Siksi haluan harjoitella ja suunnata joka päivä treeneihin, jotta voin kehittää itsestäni vielä parempaa. Nuorempana halusin olla paras, halusin olla voittaja. Se motivoi minua silloin ehkä eniten, mutta nykyään tuo on muovautunut siten, että haluan olla niin hyvä kuin vain pystyn. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että minua ei välttämättä haittaa se, jos en voita, jos tiedän, että siinä kisassa en vain yksinkertaisesti olisi pystynyt enää parempaan. Mutta toisaalta joskus pelkkä voitto ei riitä, jos minusta tuntuu, että olisin pystynyt vielä parempaan suoritukseen.

Minkäänlaista mottoa minulla ei kyllä ole. Joskus nuorempana mietin, millainen olisi hyvä motto, mutta en keksinyt mitään sopivaa. Niinpä se jäi, ja mielestäni ihan hyvä niin.

Seuraa Heidiä Instagramissa:
@heidierkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *