Etappi: Vastuullinen toimija huolehtii myös ympäristöasioista

”Kalevan kisojen henki”- vastuullinen toimija huolehtii myös ympäristöasioista

Toiminnan, tapahtumien ja tilaisuuksien toteuttajilta vaaditaan vastuullisuutta turvallisuudesta, ympäristöasioista ja energiatehokuudesta sekä monesta muusta asiasta.

Vierailin keväällä 2016 Oslossa Holmenkollenilla Ampumahiihdon MM-kilpailuissa. Tuolle kuululle Oslon ”kukkulalle” oli kanssani kiivennyt noin 40 000 kanssaseuraajaa. Matka kaupungista suoriutui ”kimppakyydillä” junalla, jonka tarjosi Oslon kaupunki. Kävelymatkaa stadionille oli reipas kilometri, mikä suoritettiin hyvässä sovussa jonossa luikerrellen.

Matkalla oli torvimusiikkia, kuorolaulua, kaakao- ja pullatarjoilua sekä erilaisten mainosten jakajia. Matka sujui hyvässä urheiluhengessä iloisinmielin. Turvatarkastukset, myyntipisteet ja muut palvelut oli kovalla kokemuksella hienosti järjestetty. ”Holmenkollenin henki” on asia, jota ei voi kuvailla vaan se on koettava paikan päällä.

Noiden kisapäivien aikana kiinnitin erityistä huomiota alueen siisteyteen. Alueella ei löytynyt roskia maasta, ei tyhjiä pulloja, ei makkarapapereita. Vieraiden määrä alueella oli päivittäin kymmeniä tuhansia. Jäteastioita oli sijoiteltu hyvin ympäri aluetta, mutta ei mitenkään erityisen paljon. Alueen siisteys oli lähtöisin kisavieraista. Ihmiset laittoivat roskat roskiin tai noukkivat roskat taskuihinsa ja tyhjensivät ne sitten asianmukaisesti. Tuo norjalainen retkeilykulttuuri toimi siellä automaattisesti kaikkien vieraiden toimesta aivan lapsesta vaariin asti.

Nyt teemme Kalevan kisoja yhdessä kisaorganisaation kanssa. Tavoitteemme on tuottaa hyvät, helpot ja siistit puitteet vastuullisesti toimimiselle roskien ja jätteiden kanssa. Tuotamme jokaiselle kisavieraalle, toimitsijalle, talkoolaiselle ja urheilijalle toimintaympäristön, jossa on helppo olla vastuullinen. Uskon, että ”Kalevan kisojen henki” jää kaikille 2017 mukana oleville mieliin myönteisenä kokemuksena ja muistona.

Pekka Kontio, toimitusjohtaja
Lakeuden Etappi

 


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *