Eero Haapala: Odotukset & tavoitteet

Tälle vuodelle tärkein tavoitteeni on pysyä ehjänä. Viime kesän leikkauksen jälkeen harjoittelu on edennyt kuntoutuksen ehdoilla. Tästä johtuen lajitreenien määrä on jäänyt normaalia vähemmälle. On siis tärkeintä saada hypättyä ehjä kilpailukausi, ja tulos tulee, jos on tullaakseen. Toki on minulla tulostavoitteita ja sijoitustavoitteita, mutta olen monena vuotena lähtenyt liikaa hakemaan niitä ja keskittyminen itse tekemiseen on saattanut kärsiä. Joten ajattelen lähestyä tavoitteita ja odotuksia eri tavalla tänä vuonna.

Olen nykyään alkanut katsoa asioita pitkäjänteisemmin. Haluttu tulos ei välttämättä tule samana vuonna kun se on tavoitteena. Siksi mielestäni erittäin tärkeää on pitkäjänteinen työ monta vuotta putkeen. Kun tekee asioita oikein ja tarpeeksi kauan, halutun tuloksen mahdollisuus paranee koko ajan. On myös tärkeää osata muokata odotuksia ja tavoitteita tilanteen mukaan. Tilanteet muuttuvat koko ajan ja on osattava sopeutua tähän. Toki tämä ei tarkoita sitä, että pitäisi koko ajan vaihdella tavoitteita ilman syytä, mutta jos tilanne muuttuu, on hyvä tarkastella pitäisikö myös tavoitetta muuttaa.

Odotuksia ja tavoitteita on hyvä olla jo ihan motivaationkin takia, mutta riskinä on, että niiden takia itse tekemisen ilo voi kärsiä, jos niihin keskittyy liikaa. Tärkeintä on olisi minun mielestä nauttia siitä mitä tekee. Jos tekee parhaansa, tulos tulee, jos se tulee. Toki voi hakea samalla menestystä, mutta tekemisen ilon olisi hyvä pitää tässä mukana. Kannattaa silti haastaa itseensä kehittymään koko ajan, mutta samaan aikaan tekemisestä nauttien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *