Eero Haapala: Leiritunnelmia

Olin tänä vuonna ulkomaanleirillä Teneriffan Playa de las Americaksessa reilu kolme viikkoa 22.4. – 14.5. välisenä aikana. Yleensä ulkomaanleiri ajoittuu itselläni huhtikuulle ja toukokuulle ennen kesän kilpailukautta. Itse näen tärkeimpänä hyötynä hyvissä olosuhteissa harjoittelun sekä vaihtelun hakemisen kevään harjoitteluun treeniympäristön muutoksen kautta. Leirillä on myös se hyöty, että pystyy keskittymään pelkästään harjoitteluun. Yleensä päivät menevät leireillä melko samalla tavalla. Harjoitus on joko aamupalan tai lounaan jälkeen, tai molempina. Itse harjoittelen yleensä päivällä kello 12 aikaan leireillä, koska olen katsonut tämän parhaaksi ajankohdaksi itselleni.

Teneriffalla sää oli hyvä. Keskimäärin oli 25 astetta ja aurinkoa. Ulkomailla harjoittelussa on myös se ero, että verryttelyyn ei tarvitse välttämättä käyttää yhtä paljon aikaa kuin Suomessa, koska sään ansiosta keho lämpenee verryttelyssä nopeammin. Tämä on myös siinä mielessä hyvä, että treeneistä palautuminen nopeutuu. Harjoittelupaikat ovat myös ihan hyvät. Parannettavaa niissä toki on, mutta yleensä joka paikassa on hyvät ja huonot puolensa. Harjoittelun lisäksi leirillä tuli käytyä välillä shoppailemassa tai kiertämässä kaupunkia. Toisaalta leirillä oli hyvä saada muutakin tekemistä kuin harjoittelu, mutta toisaalta harjoituksissa pitää olla palautuneena, joten liikaa ei saa muuta ohjelmaa ottaa leireille mukaan.

Leirillä tärkeintä on päästä harjoittelemaan pituushyppyä hyvissä olosuhteissa, joten leiriohjelmani rakentui lajiharjoittelun ympärille. Yleensä viikossa oli kaksi lajiharjoitusta ja tämän ympärillä sitten muuta harjoittelua, kuten palauttavaa harjoittelua, kevyempää juoksua ja punttia. Lajiharjoittelupäivät olivat yleensä tiistaina ja lauantaina, ja muu harjoittelu rakentui siis niiden ympärille. Leiri meni kaikin puolin ihan hyvin. Pääsin tekemään lajiharjoituksia viisi kappaletta ja näissä sain mielestäni kehitystä aikaan tekniikassa leirin aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *