Anna Hämäläinen: Ajatuksia urheilusta

Hei tällä kertaa näin kirjallisessa muodossa.

Ajattelin tänään hieman avata ajatuksiani urheilusta.

Olen koko elämäni elänyt urheilijaperheessä. Isäni ja äitini olivat kovia kansainvälisen tason urheilijoita, joten urheilijan arkea ja elämää en ole koskaan varsinaisesti joutunut opettelemaan. Urheilu on minulle nykyään työ. Jokaisen työn tavoin on myös urheilijan elämässä aina omat haasteensa. On aamuja, kun ei jaksaisi nousta sängystä ja lähteä treeneihin. On päiviä, kun ei haluaisi vahtia ruokavaliotaan. Silti tieto siitä, että arkiset valinnat vievät minua eteenpäin huipulle urheilussa, motivoivat jatkamaan. Urheilijan arki on siis muutakin kuin treenaamista ja terveellisien elämäntapojen ylläpitämistä. Joudumme myös harjoittamaan päivittäin itsekuria, mielenhallintaa ja henkistä tasapainoa.

Suurimmaksi osaksi ajasta lähden kuitenkin treeneihin mielelläni, päättäväisenä ja määrätietoisena. Pikajuoksu on intohimoni ja tahdon saavuttaa myöskin kovan kansainvälisen tason, kuten vanhempanikin.

Kaikessa urheilussa en ole hyvä ja on monta lajia, jotka ”ottavat enemmän kuin antavat”. Minulle tällainen laji on esimerkiksi frisbeegolf… Urheilijan luonteeni tulee kuitenkin esiin todella vahvasti tässäkin lajissa.

Urheilu ja urheileminen yleisesti ovat olleet – ja tulevat olemaan – suuri osa elämääni ja tämä elämäntapa kokonaisuudessaan antaa minulle enemmän kuin ottaa!

Seuraa Instagramissa:
@annahamis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *